Elmodan skal levere fundament til bygning i Norge

26. juni 2019.

En usædvanlig ordre landede for få uger siden hos Elmodan; Et betonfundament til en flytbar bygning i Oslo til selvkørende busser.

Bygningen er tegnet af københavnske arkitekter og skal stå færdig til august. 

 

Elmodan blev for en måned siden kontaktet af Tegnestuen LOKAL på Nørrebro. De havde fået nys om vores flytbare fundamenter til byggepladsbelysning, som vi har leveret til flere byggepladser i København.

 

SE OGSÅ: ELMODANS MOBILE BETONFUNDAMENT

 

Arkitekterne sad med et projekt, hvor der skal opføres en bæredygtig busstation til selvkørende busser – et pilotprojekt lidt uden for Oslo centrum, som Autonomous Mobility står for.

Her skal opføres en mobil busstation til busserne. Et byggeri, der skal bestå af et samlesæt i Kertotræ beklædt med polycarbonat, så bygningen er transparent. Bygningen skal ikke forankres til jorden, men derimod boltes fast til et betonfundament, som kan flyttes.

Hele ideen er, at bygningen i princippet kan skilles ad og opføres på ny.

Det er en spændende idé! Og for os er der jo ikke forskel på, om vi skal levere et mobilt betonfundament til en lysmast, eller om det er til en bygning
Lars Ingemann, direktør for Elmodan

”Vi siger aldrig nej til en opgave, vi kan stå inde for”

For Elmodan er dette ikke en typisk ordre at få. Men da vi hørte fra arkitekterne på Nørrebro, blev vi alligevel nysgerrige og måtte takke ja til ordren.

”Det er en spændende idé! Og for os er der jo ikke forskel på, om vi skal levere et mobilt betonfundament til en lysmast, eller om det er til en bygning. Fundamentet er jo det samme – og vi siger ikke nej til en opgave, vi kan stå inde for”, fortæller Lars Ingemann, direktør i Elmodan og reference på ordren.

 

SE OGSÅ: ELMODANS PAKKE MED BYGGEPLADS-BELYSNING

 

Elmodan har sørget for betonfundamenterne samt de beslag, som bygningen skal boltes fast med, og sørger desuden også for transporten af de tunge dele hele vejen til Oslo.

Fundamenterne bliver leveret i starten af august og hele bygningen forventes at stå opført d. 10. august. Vi glæder os meget til at se det færdige resultat.

 

Har du spørgsmål til Elmodans rolle i projektet eller vores mobile fundamenter,

så kontakt Lars Ingemann direkte på tlf. 20 14 14 07.